Energiebesparingsplicht

Investeringsaftrek, plichten en infraroodverwarming

Benieuwd hoe de regelingen in jouw voordeel kunnen werken? Weet je niet hoe je aan de besparingsplicht moet voldoen? Lees even verder en zie het van de zonnige kant!

 

Wat is de Energiebesparingsplicht?

Bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken moeten voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Wat zoveel wil zeggen dat je verplicht bent om maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te nemen die het verbruik van kWh elektriciteit en/ of m3 aardgas(equivalenten) verminderen. Meer hierover op de site van het RVO.

Daarbij komt ook de informatieplicht energiebesparing (per 1 juli 2019) waardoor organisaties de energiebesparende maatregelen moeten rapporteren in het eLoket van RVO.

Goed nieuws

Gelukkig zijn er ook voordelen! Met de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en EIA (energie-investeringsaftrek) kun je investeringsaftrek krijgen op de de investeringen die je doet!

Met KIA kun je tot wel € 16.051 aftrekken van je fiscale winst en met de EIA kun je 45% van de aanschafkosten opvoeren als aftrekpost over de fiscale winst. En het mooie is dat je deze aftrekposten mag combineren!

Hoe zit het?

We leggen je kort en krachtig uit hoe het zit met infraroodverwarming en de investeringsaftrekposten ook hebben we rekentools beschikbaar.

Hier leggen we kort uit hoe het zit met infraroodverwarming en de KIA.

Hier leggen we kort uit hoe het zit met infraroodverwarming en de EIA.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies gesprek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!